Láska

19.01.2014 18:37

Všichni potřebují lásku

Každý člověk potřebuje lásku. Láska je totiž závislost. Jsme závislí na pocitu být milováni.

Problém ale většinou je, že jsme závislí jen na pocitu, že někdo miluje nás. Milujeme, když se o nás někdo zajímá, když nám skládá komplimenty a chce s námi trávit čas. A když to nedělá nebo nedělá přesně věci podle našich představ, jsme naštvaní a lásku proklínáme, že už ji nikdy nechceme. Ovšem vždy jen na chvíli, protože jak píši, láska je závislost, úplně stejně jako drogy nebo cigarety. A tak hledáme nové a nové objekty naší lásky, které nám zase dají na chvíli okusit ten krásný pocit.

V dnešní době je pohled na lásku nastaven špatným směrem. Lidé si neváží lidí a berou vše automaticky. Problém je v tom, že si nevážíme sami sebe. A když si nevážíme sami sebe, jak bychom si potom mohli vážit druhých lidí?

Ono je vždycky nejlepší začít prvně u sebe. Naučit milovat sebe. Poznat se a najít tu lásku v sobě, nikomu se ale do toho moc nechce, ono je to totiž docela dřina. A tak raději hledáme vše venku, než abychom hledali to pravé v sobě. Poté jsme zklamaní a pak zase zklamaní a přestáváme mít rádi lidi, protože nedělají, co chceme my podle našich představ!

Házíme lidi do jednoho pytle a předem je odsoudíme, aniž bychom jim dali šanci a poznali je, protože my přece už dopředu víme, že všichni chlapi podvádí, jsou sobci a všechny ženy jsou stejné..jsou na peníze atd. Máme takové představy již dávno uložené v naší hlavě, protože to přece všichni okolo nás říkají – přátelé, ve filmech, v časopisech i v televizi. A je lehčí přijmout tyto názory, než si vytvořit názory vlastní. Málokdo umí poznat člověka doopravdy a přijmout ho jaký je, respektovat ho s jeho klady a zápory a vážit si ho.

Ale všichni přece chceme LÁSKU!! A to nejlépe bez práce a úsilí , ať k nám přijde sama a hned, přesně taková jak ji chceme my. Pak zjišťujeme, že jsme vlastně z lásky unavení, že nám spíše bere než by nám dávala. Bere nám čas. Čas, který trávíme hypnotizováním telefonu, jestli nám dotyčná osoba napíše. Čas, kdy si malujeme budoucnost, jaké to bude, co se může pokazit atd. Místo toho, abychom si užívali přítomnost, která je právě teď. Jediný okamžik, který máme a který žijeme. Nikdy nežijeme v minulosti a nikdy nebudeme žít v budoucnosti. Taháme naše minulé zkušenosti do přítomného okamžiku a neužíváme si přítomnost, protože se těšíme na NĚJAKOU budoucnost, kterou ani nevíme, jaká bude, a tím přicházíme o vše krásné, co se děje přávě teď a tady.

Takže pokud už začínáte být unavení z toho, že vám nevycházejí vztahy, nemyslím tím jen partnerské, mám na mysli i rodinné a přátelské, začněte úplně jinak!

Začněte to brát z jiné stránky a začněte milovat a poskytnout lásku jen sobě! Naučte se být závislý jen na lásce sami k sobě. Zamilujte se do sebe. Začněte si sebe vážit. A až se toto naučíte pak už ani nebudete potřebovat hledat lásku venku, protože ji budete mít dostatek uvnitř a pak ji budete umět přijímat a vidět neustále všude okolo sebe.

Udělejte si den, kdy si budete projevovat jen lásku. Uvidíte jak to bude těžké. Mluvte k sobě tak jak chcete aby k vám mluvil partner, kupte si kytku, nějakou radost pro sebe, smějte se sami sobě. Pokaždé když půjdete kolem zrcadla, řekněte si, že se milujete. Řekněte si, za co se milujete A až ten den skončí, udělejte si rekapitulaci. Napište si, jak se vám to dařilo, jestli jste vydrželi celý den být v lásce sami se sebou.

Pamatuji si přesně, jak to poprvé bylo téžké pro mě. Nedokázala jsem to vydržet ani tři hodiny natož celý den. Nejlehčí pro mě bylo jen ta část si koupit kytku:). Snažím se ale trénovat každý den, udělat si z toho svoji rutinu. Protože duchovní cvičení je stejně důležité jako udržovat tělo ve fyzickém zdraví

Samozřejmě každý den není posvícení a i já nadávám občas na lidi a situace, které se mi dějí, ale dnes dokážu projevovat lásku a vděčnost úplně jinak. A mám přesně přátelství, které jsem celý svůj dosavadní život hledala. Dokážu jim upřímně říct, že je miluji a že si jich vážím, dokážu to říct i své rodině a to jsem předtím nikdy nedokázala přes své velké ego:) A neočekávám, že se mi to vrátí zpět. Prostě si užívám každou minutu svého života a přítomnosti, kdy s lidmi, které miluji, můžu trávit svůj čas. Umím rozpoznat lásku všude kolem sebe a umím ji dát i najevo. Vidím lásku všude a ve všech situacích.

Poznejte sami sebe, říkejte si hezké věci. Každý čověk si zaslouží jen to nejlepší ve všech ohledech. Pamatujte na to, že v životě potkáváme lidi, kteří nás mají něco naučit a mají nám něco předat a patří tam i lidi, kteří se nám budou snažit ublížit. Ale záleží jen na nás, zda si ublížit necháme a jak k těmto situacím přistoupíme. Pokud se budete dostatečně milovat, nebudete mít problém se s těmito situacemi vypořádat, protože víte, že láska přemůže všechno. Láska k sobě samému:)